Чавдар Трифонов: Очевидно в ГЕРБ четат същата социология, според която отивам на балотаж с Портних
Чавдар Трифонов: Очевидно в ГЕРБ четат същата социология, според която отивам на балотаж с Портних / Предизборен щаб
Чавдар Трифонов: Очевидно в ГЕРБ четат същата социология, според която отивам на балотаж с Портних
82328
Чавдар Трифонов: Очевидно в ГЕРБ четат същата социология, според която отивам на балотаж с Портних
  • Чавдар Трифонов: Очевидно в ГЕРБ четат същата социология, според която отивам на балотаж с Портних

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутатът на ДПС Делян Пеевски стоят зад акцията, която сложи началото на компроматната война във Варна. Това заяви в студиото на Дарик кандидатът за кмет на „Реформатори  и патриоти” Чавдар Трифонов по повод появилата се миналата седмица информация, че през 2007 г. е осъден условно за шофиране в нетрезво състояние.

„Тази черно пиарска и замесена с ченгеджийски номера акция, която беше подета от медиите на Пеевски, не успя, а ме амбицира още повече да успея. Изглежда колегите от ГЕРБ четат същата социология, според която отивам на балотаж с техния кандидат”, заяви Трифонов. Той допълни, че преди много години е сгрешил, но е понесъл мъжки отговорността си и не се е опитал да предложи подкуп на полицаите.

Според Трифонов много процеси във Варна не се управляват от общинската администрация. Като пример той посочи градския транспорт, използван ежедневно от 200 000 варненци.

„Никой не анализира кой пътува, подходящи ли са разписанията и маршрутите. Тази функция е оставена на превозвачите, а трябва да е на общината”, коментира Трифонов.

Липсва анализ и на процесите по сметосъбиране и сметопочистване, смята също кандидатът на „Реформатори и патриоти”. Той предлага създаването на общинска компания, която да има право да участва в обществените поръчки и да реагира в случаите, когато някой от операторите не може да изпълнява задълженията си. Нито едно от съществуващите сега общински предприятия не трябва да се закрива, допълни още Трифонов.

Общинската администрация, работеща по европейските проекти, не трябва да е капсулирана, а да помага на бизнеса и образователните институции. Тя може да предлага на университети при кандидатстването и за средства по програмата „Региони в растеж”, предлага Трифонов. Като приоритетни сектори за Варна той определя туризма, IT технологиите и корабната индустрия.

Дигитализацията на общинските услуги ще направи конкурсите и поръчките по-прозрачни,  смята кандидатът за кмет. Той увери, че не планира политически чистки в администрацията, ако спечели изборите.

На референдума за електронното гласуване Чавдар Трифонов призна, че ще гласува „за”. За инцидента със застреляния афганистанец той обяви, че симпатиите му са на страната на граничарите, които си вършат работата.

Целият разговор е в аудиозоната.