Чавдар Трифонов: Когато цифрите говорят и боговете мълчат
Чавдар Трифонов: Когато цифрите говорят и боговете мълчат / снимка: предизборен щаб

Голяма част от варненци са гласували за ГЕРБ, смятайки, че ще има пари за града, след като кметът е от управляващата партия в страната. Това е обяснението за изборните резултати на Чавдар Трифонов, който остана втори на изборите на 53 % след Иван Портних. Според социологическите проучвания на щаба му от последната седмица преди вота върху нагласите на избирателите не е оказала влияние информацията за условната присъда на Трифонов. Той честити на победителя с думите „Когато цифрите говорят и боговете мълчат” и изрази надежда, че Портних ще вземе под внимание изговорените по време на кампанията предложения.

„За процеси като градския транспорт и сметосъбирането, които досега са неглижирани, може да разчита на нашата подкрепа. В Общинския съвет ще работим твърдо срещу търговските мнозинства и мнозинствата по интереси, ще се държим да се конструира ясно мнозинство. Колегите могат да разчитат на подкрепата ни за всичко добро за Варна”, коментира Трифонов, който ще бъде съветник в новия местен парламент. Той отхвърли възможността групата на „Реформатори и патриоти” да бъде в едно евентуално мнозинство заедно с Янко Станев.

Чавдар Трифонов добави, че кампанията му не е била скъпа, а по-скъпо било да се купуват гласове и да се печелят симпатии и в ромските секции.