Чавдар Трифонов: Докато другите градове се развиват, във Варна се радваме на цветя и картинки във Фейсбук
Чавдар Трифонов: Докато другите градове се развиват, във Варна се радваме на цветя и картинки във Фейсбук / netinfo

Градове, които преди това не смееха да си помислят, че могат да се сравняват с Варна, се развиват, привличат инвестиции. А ние чакаме. Радваме се на фонтан, на цветя, на хубави картинки и задлъжняваме тежко. Това заяви независимият кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов при откриването на предизборната кампания на Местната коалиция "Реформатори и Патриоти - решението за Варна".

Зала 1 на Фестивалния и конгресен център се оказа тясна да побере всички желаещи да видят и чуят Чавдар Трифонов, кандидатите в оглавяваната от него листа за общински съветници и кандидати за районни кметове и кметства на "Реформатори и Патриоти - решението за Варна".

„Настоящият кмет много често призовава за нашето търпение. Призовава да изчакаме догодина, за да реализира това или онова. И междувременно ни пуска красиви снимки във фейсбука си. И ние чакаме. Тази вечер казваме „Край!". Даваме началото на новия „Модел Варна". Модел на достойна, честна и принципна политика. На икономически растеж, на конкурентоспособност, на иновации. Модел на спокоен живот, на един пулсиращ град, зелен, чист и модерен. Модел, който да бъде за пример. Модел за цяла България", изтъкна кандидатът за кмет. Трифонов се обяви за прекратяване на корупционните практики, търговските мнозинства и цялото задкулисие, което владее Варна, прекратяване упадъка на Варна и тръгване напред.

„От 15 години нашият град запада. От 15 години гледаме този упадък по фасадите, по улиците, по джобовете си. От 15 години виждаме как бизнесът си тръгва от Варна, работните места са по-малко и по-зле платени. От 15 години ние знаем проблема", заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Пред стотиците в залата той определи Варна като град, управляван от мафията и от търговски мнозинства в Общинския съвет.

„Ние много добре знаем и решението. Няма промяна без силен кандидат , който да е алтернатива на статуквото. Няма промяна без силна коалиция, която да обединява, а не разединява хората, които искат нещо да се промени в града и да бъде разбит този модел. Няма промяна без готовност за силно политическо мнозинство в Общинския съвет, което да разгони търгашите, да разгони кокошкарите и да взема решения в интерес на варненци", категоричен бе Кънев.

„Аз съм пред вас, за да поема моята отговорност, да кажа „Това е моят кандидат за кмет на Варна. Това са моите кандидати за районни кметове. Това е моята листа. Моята кариера зависи от тях, зависи от вас, защото решението за Варна е решението за България и победата на Варна е победа на България", изтъкна лидерът на ДСБ.

„Аз не желая за живея в онази Ботева зима, в която съм се завил под юргана и чакам. И не знам какво чакам. Защото животът навън си върви. Това, което ни ми харесва в моя район, е безвремието. Липсата на отношение на администрация към гражданите, липсата на контакт, на решение и диалог. Ето защо поех тази тежест да стана кмет на „Аспарухово", сподели Петър Николов - кандидат на "Реформатори и Патриоти - решението за Варна" за кмет на района.

„Никога през живота си не съм вземал и не съм давал подкупи. Затова, а и не само затова, съм вашият кандидат за кмет на „Одесос", заяви Александър Монев.
„Нека, след като спечелим изборите на 25-и, да направим така, че лицето на Варна - район „Приморски", да изглежда силно, красиво, да вдъхва младост и просперитет. За да може всички да се влюбят отново във Варна", отбеляза Георги Илиев - кандидат за кмет на най-големия варненски район.

Претендентът за „Владислав Варненчик" - Георги Георгиев, обеща модерен принос и една много голяма промяна за района. Представен бе и Боян Георгиев, кандадат за кмет на „Младост".

Стъпка по стъпка ще обходим Варна. Обещаваме ви, че няма да се крием зад затворени врати, заявиха кандидатите за общински съветници на "Реформатори и Патриоти - решението за Варна". Листата, съставена от 39 кандидати, се оглавява от Чавдар Трифонов, следван от Ивайло Митковски и Светлан Златев. В челото са още Димчо Георгиев, Живко Костадинов, Мария Ангелова-Дойчева и Боян Керемедчиев. Сред първите 10 са и Антоан Влаев, Февзи Яхов и проф. Радослав Радев.

Чавдар Трифонов и останалите кандидати на "Реформатори и Патриоти - решението за Варна" подариха на варненци концерт на Васил Найденов. „Гласувайте с №24. Варна заслужава такъв кмет", призова всички в препълнената зала Васил Найденов, който зарадва публиката с най-големите си хитове.

Освен легендата на българската естрада, в откриването на кампанията участваха фолклорен ансамбъл „Шарена гайда" и талантливият варненец Георги Янков, който разчувства всички с изпълнение на химна на България. Водещ на събитието бе популярният актьор Симеон Лютаков.