Целта пред Спартак е влизане в А група, обяви новият старши треньор
Целта пред Спартак е влизане в А група, обяви новият старши треньор / Gong.bg

Новият старши треньор на Спартак 1918 Иван Найденов официално бе представен пред медиите днес. Той бе назначен на мястото на Никола Спасов, който си тръгна от клуба.
„Бързо се разбрахме с Живко Великов. И преди това съм бил в отбора. Познавам средата, играчите. Приех с удоволствие да стана треньор. Целта е да влезем в А група”, бяха първите думи на Иван Найденов.

Спортният директор на Спартак Живко Великов разкри причините за отказа на Никола Спасов: „Причините да не остане са лично негови. Ние искахме да остане. Предложихме му същия договор, той отказа. Разделяме се с добри чувства”.

По повод избора на Иван Найденов за старши треньор Великов каза: ”Имах си едно наум, че може Никола Спасов може да си намери друг отбор. Единствено вариантът Иван Найденов беше на дневен ред. Всичко останало са слухове. От тук нататък даваме път на младите”.

Ядрото на отбора се запазва. Няма да има напускащи играчи. Групата в момента е 23-24 футболисти заедно с юношите, които тренираха с мъжкия тим. Ще има нови попълнения, но те ще са двама-трима футболисти. Единият от тях ще е Мартин Димов, който вече е играл за Спартак. Подготовката започва на 25-и юни в 18 часа. На 18-и юли е сигурна контролата с Черноморец, предстои мач и с Етър. Сред вероятите съперници в контроли на Спартак са още Славия и Локо Сф. На 20 юли предстои лагер в Банско.