Бяла с 6 милиона лева бюджет за тази година
Бяла с 6 милиона лева бюджет за тази година / Дарик Варна, архив

През 2014 г. Община Бяла ще разполага с бюджет в размер 6,13 млн. лв., от които държавното субсидиране е малко под 1,5 млн. лв. Макрорамката бе одобрена на вчерашното заседание на Общинския съвет в Бяла, с 11 гласа „за", съобщиха от малката морска община.

Близо 4,3 млн.са заложените приходи от местни дейности, като от данъци в общинската хазна се очаква да влязат малко под 2,3 млн. лв.

Основни приоритети за Община Бяла са образованието, социалната политика и културата. Най-много пари и през тази година ще бъдат похарчени за образование - близо 1,3 млн. лв.. Община Бяла ще продължи да подкрепя българската култура, с организирането на редица културни събития, като за тази цел са заделени около 630 000 лв. За социална политика са предвидени малко над 580 000 лв. За жилищно строителство, благоустройство и комунално строителство и опазване на околната среда ще бъдат отделени около 1,5 млн. лв.

През 2014 година Община Бяла ще продължи да работи по европроекти на обща стойност почти 20 млн. лв. Наскоро стартира мащабен проект за изграждане на ВиК мрежа, стадион „Черноморец" ще бъде обновен, ще бъде изграден Културен дом в центъра на града, два от градските паркове ще бъдат рехабилитирани, в квартал „Бяла Изток" ще бъдат изградени 6 улици с обща дължина 1 172 метра.