Борисов и Кънев с коментари за условната присъда на Чавдар Трифонов
Борисов и Кънев с коментари за условната присъда на Чавдар Трифонов / пресцентър

Премиерът Бойко Борисов коментира във „Фейсбук” случая с кандидата за кмет на Варна Чавдар Трифонов, за когото стана ясно, че през 2007 г. е бил осъден условно за шофиране в нетрезво състояние. Номинираният от „Реформатори и патриоти” обяви, че появяването на тази информация неслучайно е съвпаднало с посещението на Цветан Цветанов в морския град.

„Гледайки изказването на кандидата на Реформаторския блок за кмет на Варна Чавдар Трифонов, стигнах до извода, че още 2007 година началникът на щаба ни Цветанов е “накарал” кандидата на Реформаторския блок да пие и да шофира в нетрезво състояние. Дори и аз не подозирах за възможностите на Цветанов още тогава да прозре и “подтикне” кандидата за кмет на коалиционния ни партньор да извърши подобно престъпление и по-късно да не уведоми щаба си. Обещавам да “смъмря” Цветанов за това”, написа в социалната мрежа премиерът.

Според съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев по този начин Борисов се опитва неуспешно да покрие огромна непростима грешка на началника на щаба си.

„Цветанов пригласяше на компромати. Той се простреля в крака, това ще рефлектира на Портних, който не се появява и се надява Борисов и Цветанов да му спечелят изборите”, коментира Кънев пред бТВ. Той подчерта, че е знаел за условната присъда.

„Реабилитацията по тази присъда е настъпила през  2010 г. и оттогава тя не съществува в правния мир. Тя е заличена като документ. От момента на реабилитацията ти си неосъждан.  Преди 8 г. Чавдар е направил огромна грешка. Не е извадил пари да си плати подкуп, отишъл е пред съдията, признал си, понесъл си е присъдата, изтърпял я е и е реабилитиран. В момента той не си плаща кръвнина на медиите на Пеевски, не си плаща рекет за защита, което 90% от политиците в България правят, срещу което получава компроматите, ще си ги изтърпи", посочи Радан Кънев.