Бивши общински съветници ще контролират общински дружества
Бивши общински съветници ще контролират общински дружества / Дарик Варна, архив

Бивши общински съветници влизат като контрольори или като част от борда на директорите на общински дружества. Това стана ясно на третото заседание на местния парламент. Някои от излезлите от стария Общински съвет все пак ще продължат дейността си в общинските структури, но под различна форма.

Сред бившите съветници, които ще изпълняват дейността на контрольори, е доц. д-р Константин Трошев - председател на групата на ГЕРБ в предния мандат. Трошев бе избран на мястото на Ивелина Стоянова и ще отговаря за ДКЦ 5. 

Като контрольор на Дезинфекционна станция ще се изявява Красимир Маринов Маринов, който се подвизаваше в групата на “Атака”. Той ще заеме мястото на Максим Иванов.

С решенията си Общинският съвет внесе промени и в бордовете на директорите на някои общински дружества. В състава на част от тях също влизат бивши представители на местния парламент. Октай Мустафов от ДПС ще влезе в управлението на “Паркинги и гаражи” заедно с Роза Димитрова и Атанас Михов. Общинските съветници гласуваха още председателят на СДС-Варна и доскорошен съветник Цанко Цветанов да бъде новият управител на фирма “Жилфонд”.

Освен познатите имена от бившия Общински съвет, за управата и надзора на общинските дружества бяха избрани и други. Като контрольор на ДКЦ в Аспарухово ще работи Николай Николов. Той ще заеме мястото на Росен Русев. Адриана Мавродиева ще се грижи за надзора на ДКЦ-3, а Емил Иванов - за ДКЦ-Чайка. Контрольор на АГ болница ще бъде проф. д-р Стефан Тодоров, а за Очна болница местните депутати избраха Николай Недялков. В Онкоболницата дейността ще изпълнява Милена Димова, а в ТУБ-диспанера - Ирена Делчева. Контрольор в “Обреди” ще бъде Тошко Грудев, а в “Жилфонд” - Тодор Тодоров.

В съставите на съветите на директорите на общинските дружества също има размествания. Новият борд на Двореца на културата и спорта ще включва Борислав Люцканов, Минко Христов и Светослав Трайков, а на “Ученическо и столово хранене”- Росица Ковачева, Румен Пишманов и Мария Ангелова. В съвета на директорите на “Стопанска и спомагателна дейност” ще влязат Петър Ангелов, Цветомир Петров, Андреан Райков, а в този на “Пазари”- Ангел Демиев, Миглена Георгиева и Цветомир Гранчаров.