/ Снимка: farkol.bg
За „Болница на годината“ бе обявена МБАЛ “Св. Анна“-Варна
Акушер-гинекологът от Варна д-р Станислав Славчев бе класиран на първо място в Националната кампания „Достойните лекари“.

Специалистът от болница ''Света  Анна'' и асистент към Катедрата по Акушерство и гинекология в Медицински университет-Варна събра малко над 13 на сто от гласовете в допитването, в което номинирани бяха над 500 души. 

Д-р Даниела Красимирова от Разград (9,16 %) е с втори вот в онлайн класацията. Трети в подреждането е  кардиологът от Бургас д-р Борче Николовски, четвърта – педиатърът от Шумен д-р Севдалина Стойкова, а пети – кардиологът от Бургас Пламен Пенчев. 

В топ 10 на най-уважаваните медици у нас попаднаха още трима варненски лекари - акушер-гинеколозите д-р Владимир Нешев, д-р Илиян Люцов и д-р Елица Стоянова. За „Болница на годината“ бе обявена МБАЛ “Св. Анна“-Варна. Здравното заведение спечели убедително гласуването с 29.59 %. На второ място с 12.11 на сто остана бургаската УМБАЛ „Дева Мария”. 

Националната кампания „Достойните лекари“бе организирана за трета поредна година от националния доставчик на лекарства и консумативи „Фаркол“АД. Инициативата е вдъхновена от идеята здравните работници в България да получат заслужено обществено признание за своя труд, професионализъм и всеотдайност в ежедневните грижи за нашето здраве.

Награждаването на отличените лекари и болница ще се състои в навечерието на Професионалния празник на здравните работници – 7 април.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК