/ netinfo
Според "Лъки Хънт" Агенцията по храните трябва да се намеси и конфискува кучетата
Над 50 немски и белгийски овчарки, сред които и новородени кучета, са оставени да живеят при тежки условия в аксаковското село Новаково. Състоянието на животните се е влошило драстично след падналия вчера сняг и ниските температури от последните дни. За това алармират от Фондацията "Лъки Хънт" в профила си във Фейсбук.

Фондация скочи срещу търга на НАП за продажба на кучета
 
Зоозащитниците твърдят, че са предупредили собственика на кучкарника да подобри условията на живот на кучетата, но без резултат. От вчера около 15 овчарки стоят навън в 20-сантиметров сняг. Другите 35 са заключени в отделни клетки с размери около 30 см х 60 см и с верига, дълга един метър. Има и бебета кучета, установили са от фондацията.

Според "Лъки Хънт", Агенцията по храните трябва да се намеси и конфискува кучетата.

netinfo

Ето и текстът на целия Фейсбук пост на "Лъки Хънт":

„След снеговалеж и спадащите температури в Новаково, Аксаково, състоянието на над 50 немски и белгийски овчарки се влоши драстично. Ние предупредихме собственика в началото на декември, че той трябва значително да подобри условията на живот на кучетата в съответствие със закона. Нищо не беше направено през януари и подадохме жалба до БАБХ на 15 януари. Повече от три седмици по-късно, няма реакция. Сега около 15 овчарки стоят навън в 20 см сняг. Другите 35 са заключени в отделни клетки с размери около 30 см х 60 см и с верига от 1 метър. Има и бебета кучета.

Данъчните разпродават 72 породисти кучета

По-бързо БАБХ трябва да конфискува тези кучета и да ги достави направо на НАП, така че следващата седмица да могат да добавят 50 други кучета към тези 67 от Лефтеров. НАП Варна ще стане най-големият продавач на кучета в Европа, тъй като все още трябва да добави 13 Дого Аржентинота и ловни кучета от декемврийското действие и още 35, които все още разследваме”.