39 мъже ще премерят сили за актьорско място във варненската трупа
39 мъже ще премерят сили за актьорско място във варненската трупа / netinfo

За място в трупата на варненския театър ще се борят 39 кандидати, съобщи за Дарик артистичният директор на ДТ „Стоян Бъчваров” Веселина Михалкова. Кастингът за мъже актьори ще започне в 10.00 ч. на 11 юли и най-вероятно ще продължи до късно вечерта. Дотогава броят на мераклиите за щатно място в театъра може и да надхвърли 40. Най-младите кандидати са третокурсници в НАТФИЗ, а най-възрастният е около 50-годишен, разкри актрисата Веселина Михалкова.

Още не е ясно колко мъже актьори ще одобри журито, със сигурност обаче те ще бъдат неколцина. Вероятно е комисията да хареса нови попълнения за трупата си сред все още незавършилите момчета от театралната академия, като на тях е възможно да им бъде предложена роля още следващия сезон.

Кандидатите за място във варненската театрална трупа трябва да впечатлят с артистичните си качества внушително жури, в което влиза целият художествен съвет на Драмата – артистичният директор Веселина Михалкова, звездите на театъра Гергана Плетньова, Владислав Виолинов, Биляна Стоева, Валентин Митев. Специално поканен да оценява своите бъдещи колеги е и актьорът Михаил Мутафов. Членове на комисията са и главният режисьор на ДТ "Стоян Бъчваров" проф. Пламен Марков, както и шефката на Театрално-музикален продуцентски център (ТМПЦ) Даниела Димова.
Кандидатите ще представят материал по избор, като при явяването си на кастинга ще могат да разчитат на свои партньори или актьори от Варненския театър.