/ БГНЕС
208 избирателни секции са образувани за провеждането на частични избори за кмет на два варненски района на 20 октомври.  В „Приморски“ секциите са 122 броя, а в „Одесос“ – 86 броя.

Избирателните секции, които са обособени в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, функционират само при изпълнение на условията, посочени от Изборния кодекс, а именно - при наличие на не по-малко от 10 избиратели, живели през последните 6 месеца преди изборния ден в съответното населено място.

ВАС потвърди отстраняването на кмета на варненския район „Приморски“

Преди изборите, настоящите кметове на район „Одесос“ и „Приморски“ са длъжни да организират срещи с ръководителите на учрежденията, чиито помещения ще се използват за седалища на избирателни секции, за да бъдат уточнени конкретните организационно-технически подробности.

Това се посочва в заповед на кмета Благомир Коцев за организацията на предстоящите частични местни избори в морската столица. Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на секретаря на Община Варна.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня