15-годишен плувец извади кръста във Варна
15-годишен плувец извади кръста във Варна / netinfo
15-годишният варненец Анжел Димитров извади богоявленския кръст от морето край Варна. Ученикът в паралелка по плуване във Варненското спортно училище спаси кръста при едва първото си участие в морската надпревара. За Дарик Анжел сподели, че десета година се занимава професионално с плуване.

Рекорден брой - 42-ма/всичките мъже/ взеха участие в празничния ритуал, като скочиха в морската вода с температура 7 градуса. С 3 повече бе температурата на въздуха.

Най-малкият участник бе 9-годишният Карло Тодоров. Най-възрастният – Васил Тепеделенев на 67 години, скочи за 10-ти път, като при поредното му участие в празничния ритуал се включи и синът му Боян.

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил благослови стотиците варненци, присъствали на изваждането на кръста от морето на Първа буна на Варненския плаж.

В прикрепените звукови файлове ще разберете какво е усещането да извадиш богоявленския кръст от морето и какво кара един 67-годишен мъж за десета поредна година да скочи в ледените морски води.