/ ThinkStock/Getty Images
За проява на дребно хулиганство Варненският районен съд наложи 100 лева глоба на 45-годишен мъж. Инцидентът възникнал на 11 септември в следобедните часове. На оживено кръстовище, при червена светлина на светофарната уредба, 45-годишният  В. Г.  демонстративно през прозореца на колата си започнал да прави снимки на спрял в съседната пътна лента патрулен полицейски автомобил, като показал и неприличен жест с ръка. 

В Исперих глобиха с 400 лева хулиган, държал се арогантно с полицаи

Полицейският екип подал светлинен и звуков сигнал и последвал нарушителя. На ул. „Струга“ водачът бил настигнат и спрян. По време на извършваната му проверка мъжът се държал непристойно и използвал различни  обидни реплики по адрес на служителите на реда, както и на други преминаващи в района граждани.
        
По време на съдебното заседание се разбра, че нарушителят е бил изнервен от лични проблеми и ядосан от  това, че по-рано същия ден, в друг район на Варна, той е бил санкциониран от полицията заради нарушение на Закона за движение по пътищата. Пред съдебния състав нарушителят изрази съжаление за непристойната си постъпка и поиска да му бъде наложено наказание в минимален размер.
        
Оставиха в ареста наркодилър, хванат с три вида дрога

Проявата е извършена на публично място, но не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а е нарушение на Указа за борба с дребното хулиганство, наказуемо с глоба от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия. Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок.