/ / iStock/Getty Images
Възрастен мъж е починал при пожар в поповското село Тръстика. Трагичният инцидент е станал в празничните дни, информират от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

Сигналът за пожара е получен на сутринта на Коледа. Къщата е обитавана от 72-годишен самотно живеещ мъж, който е и неин собственик. При огледа в стая на къщата е намерено тялото му, по което не са установени видими следи от насилие. Откарано е в МБАЛ-Търговище за аутопсия.

Унищожени са мебели в стаята. Пожарът е погасен от два екипа пожарникари - служители на РСПБЗН-Попово и Търговище, с два противопожарни автомобила. Започнато е досъдебно производство.

В празничните и почивните дни служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на сигнал за пожар в коминно тяло на апартамент в кв. "Запад 2" в Търговище. Огънят се е разпространил и в кухненското помещение на жилището. Унищожени са мебели и са опушени стени.

Огнеборците са погасили без преки материални загуби още два пожара в коминни тела - на къща в антоновското село Изворово и в жилище на ул. "Радецки"в Търговище.

Реагирано е и на сигнал за паднал голям клон от дърво, затрудняващ движението по главния път София - Варна в района на язовир "Фисека" в община Търговище. Клонът е бил нарязан и отстранен от пътното платно, допълват от Дирекцията.
 
БТА