/ iStock/Getty Images
РЗИ-Търговище разполага с еднодозова ваксина, която може да се предостави на неваксинирани членове на секционните избирателни комисии (СИК).

100 са новите случаи на COVID-19 у нас

Това е информирала д-р Венка Стоянова - директор на здравната инспекция, по време на работна среща за подготовката на предстоящите парламентарни избори, инициирана от Областната управа.

Стоянова е апелирала за съдействие по отношение ваксинационния обхват на ангажираните в СИК. РЗИ има възможност да съдейства с лични предпазни средства и дезинфектанти, за да бъдат съблюдавани всички актуални противоепидемични мерки, въведени в страната.

Само за ваксинирани: Облекчават част от мерките

Обсъдена е създадената досега организацията и предстоящите ангажименти за провеждането на честни и прозрачни избори. Председателят на РИК-Търговище Диана Игнатова е заявила, че към момента се следват стриктно сроковете по хронограмата на ЦИК. През следващата седмица предстои да бъдат назначени Секционните избирателни комисии в областта.

В областта е създадено необходимото взаимодействие между ангажираните с провеждането на вота ведомства и институции, е констатирано на срещата, свикана от областния управител Станимир Парашкевов.
БТА