/ / iStock/Getty Images
Община Търговище ще кандидатства с проект за предоставяне на социалната услуга "Топъл обяд" по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. В изпълнение на изискванията по проекта започва и прием на заявления от кандидати, желаещи да получават топъл обяд в периода от 1 януари до 27 април 2021 г., съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Кандидатите за потребители трябва да са: хора без или с ниски доходи под линията на бедност - в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията; лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа; лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Документи за кандидатстване се приемат от днес до 11 декември в Центъра за административно обслужване на Община Търговище. Подават се заявление по образец и декларация за разкриване на данъчна и осигурителна информация за всяко съжителстващо лице.

Към момента 200 души в община Търговище получават безплатен топъл обяд всеки работен ден от седмицата по Целева програма към Министерството на труда и социалната политика, припомнят от администрацията. Новият проект, с който ще се кандидатства за финансиране, ще осигури продължаването на услугата и подкрепата за най-уязвимите от COVID-19 групи.

Допълнителна информация за проекта и условията за кандидатстване може да се получи на телефон 0601/68625 в Община Търговище.