/ iStock/Getty Images
Обявена е обществената поръчка за благоустрояване на квартал 95, в района на улиците "Средна гора" и "Сава Геренов" в Търговище. Срокът за подаване на документи за участие в публичното състезание е 8 февруари, съобщават от пресцентъра на Общината.

Предвижда се строителството да се изпълнява на два етапа. В първия трябва теренът да се благоустрои, като бъдат оформени места за паркиране на леки автомобили, обслужващи алеи и озеленяване, изграждане на осветителна инсталация и улична канализация. Във втория етап се предвижда изграждане на нова улица, която ще излиза от жилищните сгради към улица "Дамян Груев".

Общата стойност на поръчката за благоустрояване на квартала около "Сава Геренов" е 625 000 лв. без ДДС. Тя е публикувана в централизираната онлайн платформа за електронни обществени поръчки.

Вече е избран изпълнител и за строителството на квартала в района на улица "Скопие", припомнят от администрацията. Дейностите ще започнат при повишаване на температурите.

Там също ще се работи поетапно. През тази година предстои изграждането на нова улица, като продължение на ул. "Мадара", която ще преминава непосредствено пред т. нар. "битак" и ще стига до бл. 19 на ул. "Скопие". Ще се обособят паркоместа и ще се асфалтира. Ще се изграждат и ВиК и ел. комуникации.
БТА