/ iStock/Getty Images
50 нови работни места бяха разкрити, след като в Търговище отвори врати нов търговски център.

В него, на обща площ от над 5500 кв.м., функционират големи вериги магазини за дрехи, обувки, хранителни и промишлени стоки, както и заведение. За посетителите са осигурени повече от 160 паркоместа.

На официалната церемония по откриването присъства и зам.-кметът Валентин Велчев, който поздрави собствениците за реализираната инвестиция в условията на пандемия.

Новият сайт на Община Търговище ще бъде достъпен за хора със зрителни увреждания

"Уверен съм, че това Ваше начинание ще бъде пример за представителите на бизнеса в Търговище, ще активизира конкуренцията и ще допринесе за повишаване качеството и обема на предлаганите стоки и услуги в града и общината.

Нека намирате все повече съмишленици, с които да реализирате добрите си идеи в полза на общността ни", се казва поздравителен адрес от името на кмета д-р Дарин Димитров.

Областният управител на Търговище Станимир Парашкевов изрази личната си признателност за смелостта и дързостта на младите предприемачи да инвестират в Търговище. Той поздрави инвеститорите и за това, че се опират на опита и способностите на местни хора, осигурявайки им възможност за работа и препитание.

Церемонията бе съпътстване с програма на фолклорен ансамбъл "Българе".