/ ThinkStock/Getty Images
Областната многопрофилна болница в Търговище получи дарение от ръководството на стъкларските заводи, развиващи дейност край града. То е поредното от страна на холдинга и е на стойност 35 000 лева, обяви при получаването изпълнителният директор на здравното заведение д-р Иван Светулков.

На кратката церемония в здравното заведение днес присъства ръководният екип на дружеството, както и областният управител на Търговище Митко Стайков, съдействал за навременната подкрепа.

Дарението включва един апарат ЕКГ, термометри, пулсови оксиометри, както и висококачествени защитни костюми, предпазни маски, ръкавици - количества, които ще бъдат използвани от здравните работници в продължение на два-три месеца.

"Това дарение има изключително сериозна и много висока фактическа стойност", коментира д-р Светулков. Той припомни, че в началото на пандемията ръководството на "Тракия Глас България" е дарило на болницата медицинска апаратура за 60 000 лева.

Според областния управител Митко Стайков дарителският жест е огромна помощ за здравното заведение. "Това е холдинг, който винаги показва своята социалноотговорна политика към жителите на област Търговище. Благодаря за съпричастността", каза Стайков. Думите си той подкрепи и с факта, че през пролетта стъкларският холдинг е дарил три медицински апарата и компресор за кислород за нуждите на МБАЛ-Търговище за около 108 000 лева.
БТА