Живко Тодоров
Живко Тодоров / община Стара Загора
„Благодаря на всички граждани, които ни подкрепиха. Нека заедно да направим така, че Стара Загора да стане едно по-добро място за живеене, в което всички да се чувстват добре“. Това каза кметът на община Стара Загора Живко Тодоров след като, заедно с новоизбраните общински съветници произнесе клетвата. Тодоров поема за трети път управлението на Стара Загора за мандат 2019-2023 година.
 
Той получи символите на кметската власт от областния управител Гергана Микова на първата сесия на новоизбрания Общински съвет в Стара Загора. 

Живко Тодоров
община Стара Загора


Празничен водосвет отслужиха Старозагорският митрополит Киприан и свещеници. „Днес всички Вие полагате клетва да работите за благото на хората. Всеки трябва да извърви своя кръстоносен и духовен път, за да бъде истински строител на обичния ни град. Всеки един от Вас, чрез личните си трудове ще бъде пример за братята и сестрите си. „Глас народен, глас Божи“, аз вярвам в това послание. На добър и благословен час“, каза владиката и подари на кмета Тодоров икона на Исус Христос.

сесия
община Стара Загора

 
Председателят на Общинската избирателна комисия Теодора Крумова връчи удостоверенията за избор на кмета на общината, кметовете на кметства и общинските съветници.

сесия
община Стара Загора

 
Първото заседание беше открито от общинския съветник Иванка Михайлова, която пожела на колегите си да изпълняват задълженията си с разум, със сърце и уважение към нашия град.