протест
протест / DarikNews.bg
Протестиращите от Стара Загора останаха цяла нощ на пътя край летището, където снощи бяха спрени от полицията.

Те са категорични, че няма да си тръгнат докато полицията не ги пропусне до магистрала „Тракия“. Тук сме малко хора, но сме решили да останем докрай, заявяват те.

По думите на един от протестиращите Митко Трайков, около 30-тина души в момента са на мястото, очакват помощ от Стара Загора, София и други градове. Готови сме дори да направим палатков лагер до два часа, тъй като без обяснения са нарушени гражданските ни права за свободно придвижване до магистралата.

"Не ни пропускат да минем нито с автомобили, нито пеша, а пропускаха други коли, пешеходци, велосипедисти. Затова обмисляме до два часа на мястото да образуваме палатков лагер".

Нощното гражданско неподчинение премина спокойно, обясни началникът на „Охранителна полиция“ комисар Илиян Илиев. Един от протестиращите обаче се опитал да премине отвъд кордона през храстите, но бил спрян от униформените, разговаряно е с него, не е имало задържане, обясни  Илиев.

Снощи униформените спряха с кордон пътя на протестното автошествие към аутобана в района на летището. Две колони с коли тръгнаха от Стара Загора, към тях се присъединиха протестиращи от Хасково, Казанлък, Сливен и Нова Загора.

Пътят към автомагистрала „Тракия“ остава затворен.