протест
протест / DarikNews.bg
С писмо от кмета Живко Тодоров полицията е уведомена на 31 юли за маршрута на протестното шествие в Стара Загора-от езерото Загорка до кръговото кръстовище в кв. „Кольо Ганчев“. За това информира началникът на „Охранителна полиция“ комисар Илиян Илиев.

След проведени срещи и разговори с организаторите на протеста, както и по повод публикувани постове в социалната мрежа за намеренията да бъде блокирана
Автомагистрала „Тракия“, от полицията предприели действия това да не бъде допуснато.

Мотивите, по думите на комисар Илиев са, да не се допуснат пътнотранспортни произшествия и инциденти, както и да се осигури нормалното пътуване на гражданите и транзитно преминаващите тежки автомобили. „Магистралата е високоскоростен път, движението е с много висока скорост и излизането с по-ниска или несъобразена скорост може да доведе до тежки инциденти. Нашата цел е да ги избегнем и да осигурим нормално преминаване през Републиканската пътна мрежа“.

Комисар Илиев припомни, че шествието е преминало нормално по зададения маршрут, но протестиращите са обявили началото на гражданско неподчинение и са се отправили към аутобана. „В тази връзка ние предприехме необходимите мерки и спряхме протестиращите на летище Стара Загора, където се намират и сега“.

По повод инцидента с протестиращ, който проби кордона на униформените, комисар Илиев информира, че по случая се води проверка.

От полицията съобщиха, че не разполагат с информация, че до летището не са допускат протестиращи от други градове.

Създаден обходен маршрут на блокирания път.