Затрупаха с цветя мястото, където беше убит Паоло
Затрупаха с цветя мястото, където беше убит Паоло / БГНЕС

Георги Сапунджиев е името на шофьора, който снощи уби 4-годишния Паоло на пешеходната улица в Стара Загора. Пробите му за алкохол и употреба на наркотични вещества са отрицателни, съобщиха за Дарик от пресцентъра на полицията. Мъжът живее в старозагорското село Змейово.

Мястото, където снощи беше прегазен Паоло е отрупано с цветя и запалени свещички. Хората продължават да се стичат на мястото на трагедията и да изразяват своята съпричасност със семейството на момченцето. Целият град е потресен. В 10:00 часа старозагорци ще се съберат там, за да поискат справедлив процес.

4-годишният Паоло почина след като беше блъснат от джип „Ленд роувър" в Стара Загора. Инцидентът стана около 19.00 ч. снощи на ул. „Кольо Ганчев" близо до училище „Васил Левски".

Детето е карало велосипед в близост до училището. Според свидетели на инцидента джипът се е движил с висока скорост по ул. „Кольо Ганчев" и направил обратен завой на ул. „Цар Симеон Велики", където е блъснал детето.

Паоло е бил с родителите и сестричката си, когато е бил блъснат. Дълги години родителите Красимира и Иван не са имали деца. Близнаците Паоло и Анжела са заченати инвитро. Майката Красимира Иванова е психолог и неведнъж е гостувала в студиото на Дарик.

Георги Сапунджиев е задържан. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт при транспортно произшествие. От полицията ще поискат мярката за неотклонение да бъде 72 часа.