Започва приемът на предложения за почетен гражданин на Казанлък
Започва приемът на предложения за почетен гражданин на Казанлък / Община Казанлък

От днес до 14 април община Казанлък ще събира предложения за удостояване със званието "почетен гражданин". Според чл.32 от Наредба № 27 за символиката на община Казанлък, за именуване и преименуване на обекти с общинско значение и за паметниците и другите възпоменателни знаци на територията на общината това могат да бъдат лица с дългогодишна обществено-полезна дейност за гр. Казанлък и общината; с изключителни постижения в областта на науката, образованието, изкуството, културата, здравеопазването и спорта; дарители, чиито дарения са с непреходна стойност и обществена значимост за Казанлък и общината; лица с проявен изключителен героизъм; големи инвеститори, реализирали инфраструктурни проекти от стратегическа значимост за устойчивото развитие на града и общината.

Предложенията за удостояване трябва да бъдат придружени от подробни мотиви, описание на дейността на лицето /могат да се приложат и копия от документи/ и кратка биография с настоящ адрес на предлагания кандидат.

Предложенията се предават в запечатан плик в Деловодството на Община Казанлък - Център за информация и услуги, гише № 2, бул. „Розова долина" № 6.