Трите пъти и ръченица танцуват настоящи и бивши Загорчета.

Преди дни те снимаха клип край Паметника „Бранителите на Стара Загора“, а видеото е част от инициативата на Сдружение „Азбукари “Пробуждане с хоро”.

Ансамбъл Загорче

За шеста поредна година, по повод 3 март – Националния празник на Република България, сдружението организира инициативата – световен мост - „Пробуждане с хоро“. Хиляди българи от страната и света се включват, за да направят мост на хорото, създавайки единство в името на българската кауза за Свобода, прослава делото на героите и популяризиране българското културно наследство.

Ансамбъл Загорче

Тази година, съпричастни с пандемичната обстановка, те пренасят празника изцяло онлайн. Той ще се проведе днес от 12:00 часа, с излъчване в социалните мрежи, YouTube и сайта на сдружението.

Ансамбъл Загорче

Във видеото на ансамбъл „Загорче“ участваха всички деца, както най-малките от школата на възраст 5годинки до порасналите вече танцьори и музиканти.

Ансамбъл Загорче

„Народ, който играе хоро по време на пандемия не може да бъде победен. Покажете, че нищо не може да ни попречи да играем хоро, без значение къде – вкъщи, на работа, на терасата, в парка“, се казва в анонса на организаторите на патриотичната  инициатива. 

Ансамбъл Загорче