проверка на полицията в Хасково
проверка на полицията в Хасково / МВР Хасково
Само през уикенда са заловени шест пияни шофьори и един надрусан в област Стара Загора, съобщават от пресцентъра на полицията.

Движещ се лек автомобил по ул. "Хан Аспарух", управляван от 35-годишен мъж е спрян за проверка с техническо средство. То е отчело положителен резултат за употреба на наркотични вещества - канабис, амфетамин и метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Късно вечерта през съботния ден 34-годишен мъж от Казанлък е управлявал мотоциклет в срока на наложено административно наказание по административен ред за управление на МПС без свидетелство за правоуправление и след употреба на алкохол с концентрация от 1,61 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

Същата вечер в с. Ветрен се движил автомобил, управляван от  50-годишен мъж. След проверка с техническо средство е установена употреба на алкохол с концентрация от 1,91 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

По-късно вечерта в Раднево, на ул. "Георги Димитров" е спряна за проверка кола, управлявана от 23-годишен радневец. При извършено тестване на водача с техническо средство за употреба на алкохол е отчетена концентрация от 1,43 промила в издишания въздух. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

За едно денонощие в ареста бил задържан и 59-годишен мъж от с. Хан Аспарухово, общ. Стара Загора. Той седнал зад волана почерпен, а дрегерът отчел 1,66 промила алкохол. С 1,22 промила алкохол е хванат и 33-годишен шофьор от Нова Загора, както и 60-годишен чирпанлия, който управлявал колата си с 1,86 промила алкохол.