/ ThinkStock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 57-годишен мъж заради блудство. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и  задържан се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Арестуваха четирима заради онлайн сексуална експлоатация на деца

Установено е, че мъжът работел и живеел в близост до парк “Бедечка“ в Стара Загора. Той наблюдавал децата и младежите, които се разхождали в там и търсел контакт с тях.

През лятото на миналата година обвиняемият на няколко пъти срещал в парка, както и  в близост до него, 15-годишен младеж, като му отправял неприлични и сексуални предложения и блудствал с него, като употребил сила.

Разследван за блудство остава в ареста

В края на юли месец тази година 13-годишен младеж и негови приятели били в парка. След като си тръгнали, пострадалият установил липсата на мобилния си телефон и се върнал, за да го потърси.

Така срещнал обвиняемия, който под предлог, че ще му помогне да си намери телефона, го отвел във вътрешността на парка и извършил с него блудствени действия.

Пострадалият успял да избяга и съобщил на родителите си, след което били уведомени и органите на полицията. Същата вечер мъжът бил задържан.

Обвиняем за блудство с възрастна жена отива на съд

Той е криминално проявен и осъждан, освободен от затвора през май 2014 година. Взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.