съд Добрич
съд Добрич / Окръжен съд-Добрич
Състав на Окръжния съд в Добрич остави без уважение молбата на разследван за блудство за изменение на наложената му от Районния съд мярка за неотклонение задържане под стража. 28-годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР - Добрич за това, че на 23 юли т.г. е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление спрямо жена, която не е разбирала свойството и значението на извършеното. Според обвинението посегателството било извършено до велосипедна писта „Гарвана“ в градския парк на Добрич. Престъплението, за което е обвинен мъжът, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години.
 
Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебното производство и след преценка на доводите на страните,  е счел, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение.
 
С оглед високата степен на обществена опасност на деянието, както и с цел да се предотврати възможността мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът е счел, че той трябва да остане задържан под стража. При постановяване на определението си съдебният състав е взел предвид и данните, че задържаният е многократно осъждан.
 
Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване и протест.