Обвиняем за блудство с възрастна жена отива на съд

съд темида
съд темида / / ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура – Оряхово е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.Б.(на 62 години) за извършено от него престъпление по чл. 150, ал. 1, алт. 1 и алт .3 от Наказателния кодекс. Обвиняемият Б. живее в гр. Оряхово, като бил в добросъседски отношения с седемдесетгодишна жена, която през м. септември 2017 г. получила исхемичен мозъчен инсулт. Вследствие на заболяването си тя не могла да се придвижва сама и за болната се грижели синът й и домашен асистент.

Около 16 ч., на 13.12.2018 г. възрастната жената била сама в дома си и гледала телевизия. Неочаквано в стаята й влязъл съседът й – обвиняемият М.Б., във видимо нетрезво състояние. Той веднага се насочил към леглото й с вулгарни заявления и започнал да извършва блудствени действия без съвкупление с безпомощната жена. Тя се опитала да го отблъсне, но поради заболяването си съпротивата й била неефективна. Насилникът блъснал пострадалата, при което тя паднала по гръб на леглото. В състояние на уплаха тя започнала да вика за помощ, но това не спряло Б.

По същото време се прибрала живеещата наблизо сестра на пострадалата, която чула виковете й и се насочила към дома й. При внезапната й поява обвиняемият бързо излязъл. Веднага след това бил подаден сигнал до органите на реда. Вследствие на преживяното възрастната жена се почувствала зле и била транспортирана за оказване на спешна медицинска помощ.

Пострадалата била освидетелствана от лекар, при което били установени отоци в областта на лицето и кръвонасядания на различни места по тялото й.
Разпитан в хода на досъдебното производство М.Б. не се признава за виновен като дава противоречиви обяснения за случилото се.
Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.
 
Апелативна прокуратура София