споразумение
споразумение / Dariknews.bg
Запазването на комплекса „Марица-изток” е основен проблем, по който ще работят в диалог и занапред КНСБ и кметът Живко Тодоров. Това е национална тема, чието решение ще се търси от регионално, до национално и европейско ниво, увери той. Синдикатите пък от своя страна съобщиха, че стартират инициатива за разпространяване на проблема и търсене на адекватни решения за неговото разрешаване.
 
На 24 септември в „Мини Марица-изток“, по искане на КНСБ и КТ „Подкрепа“, ще се проведе среща с енергийния министър Теменужка Петкова и евродепутати.

Кметът Тодоров и регионалният съвет на Конфедерацията на независимите синдикати в България сключиха споразумение за съвместна работа по време на мандат 2019/2023. В документа са включени различни сфери от развитието и благоустройството на града, инфраструктура, енергетика и други обществени проблеми. Това е второто споразумение, след като първото бе изпълнено успешно по време на втория кметски мандат на Живко Тодоров.
 
Няма проблем, който да не е намерил адекватно решение, когато се работи в разбирателство и диалог, изтъкнаха синдикатите.