X-то юбилейно издание на фолклорен конкурс „Орфеево изворче”
X-то юбилейно издание на фолклорен конкурс „Орфеево изворче” / Dariknews.bg

Утре от 9.00 ч. с Дефиле на участниците по централния бул."Цар Симеон Велики" в Стара Загора започва юбилейното Десетото издание на Национален музикално- фолклорен конкурс „Орфеево изворче".

"Тази година участниците ще са изявят на седем сцени в четири сгради - Драматичен театър, Дом на културата, Общински детски център и репетиционната зала на Държавна опера-Стара Загора. Участниците в юбилейното издание са 2100 души - 532 индивидуални и 220 колектива, ще има и категория за изпълнения на преподаватели по музика", каза един от организаторите на конкурса Дочка Митева.

В 9.30 ч. в петък е началото на Тържествен концерт в Драматичния театър на участници от първия и следващите издания на конкурса, на специална видео стена ще бъдат прожектирани текст и снимки от историята на „Орфеево изворче". Ще се състои церемония по награждаване на учители по музика и художествени ръководители, носители на високи отличия от конкурса и за високи музикално-художествени постижения.

В 10.30 ч. кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев ще открие  Десетото издание на конкурса.

X-то юбилейно издание на фолклорен конкурс Орфеево изворче
netinfo

Жителите и гостите на Стара Загора ще могат да видят изпълнения на участниците от 14.00 ч. на открита сцена в Парк „5 октомври". Конкурсната програма ще продължи през целия съботен ден, като изпълненията на открито ще започнат в 11.00 ч. В неделя от 10.00 ч. на сцената на театъра е връчването на голямата награда на кмета на общината проф. Светлин Танчев - синтезатор.

В 11.00 ч. започва гала-концерт на лауреатите на Юбилейното Х-то издание на конкурса.