Вземат мерки за участъка Тулово - Ягода
Вземат мерки за участъка Тулово - Ягода / netinfo

Да бъдат поставени допълнителни пътни знаци и светлоотразителни съоръжения, да бъдат почистени клоните на дърветата, пречещи на видимостта и да бъде опреснена пътната маркировка на 4-километровия участък с. Тулово - с. Ягода, където за два дни станаха две тежки катастрофи с един загинал и трима тежко пострадали. Това решение беше взето по време на съвещание с участието на директорите на Областно пътно управление, Районната пътна служба в Казанлък, кметът на Община Мъглиж, пътнопподдържащите фирми, представители на пътна и охранителна полиция и психолог. 

За насърчаване отговорното поведение на водачите е предвидено и инсталиране на видеонаблюдение в района. Участниците в съвещанието констатираха, че пътният участък е в добро състояние и основната причина за настъпилите пътнотранспортни произшествия  е дисциплината на водачите.

През 2007 година в участъка са станали 19 пътнотранспортни произшествия, от които 4 тежки с 5-ма ранени. През 2008 година там са станали  24 катастрофи, 11 от които  тежки с 5-ма убити и 15 ранени. От началото на 2009 пътнотранспортните произшествия в района са вече 6, от които 3 тежки с 1 убит и 8 ранени.