Въвеждат предплатено локално паркиране за живеещите в „Зелена зона”
Въвеждат предплатено локално паркиране за живеещите в „Зелена зона” / Община Стара Загора, архив

Община Стара Загора въвежда услугата „предплатено локално паркиране" за живеещите в разширената от началото на юли „Зелена зона" в града. Със заповед на кмета Живко Тодоров от началото на месеца тя вече обхваща улиците между „Августа Траяна" на север и булевард „Славянски" на юг, „Д-р Тодор Стоянович" на запад и булевард „Патриарх Евтимий" на юг.

Новата услуга на община Стара Загора предвижда живеещите по постоянен и настоящ адрес в зоната за кратковременно платено паркиране да паркират притежаваните от тях превозни средства в максимална близост до дома им при облекчени финансови условия. Цената за издаване на карта за предплатено локално паркиране на лични автомобили, собствениците или ползватели на МПС е 60 лева за първи автомобил и 120 лева за втори автомобил.

Желаещите да се възползват от услугата е необходимо да подадат следните документи на гише № 5 в Център за услуги и информация на Община Стара Загора: заявление - по образец, придружено със съответните документи съгласно чл. 47а от Наредбата за обществения ред при ползване на превозни средства и общи площи на територията на община Стара Загора: копие от лична карта; копие от регистрационния талон на автомобила /част І/; копие от нотариален акт на жилищния имот; декларация, че заявителят не ползва и не е отдал под наем гаражна клетка или място за паркиране в урегулирания поземлен имот, където е посочил постоянния или настоящия си адрес и не е променял предназначението на такова помещение.

Когато автомобилът не е собственост на лицето, е нужно да се предостави копие на документа, удостоверяващ правното основание за ползването му.

Когато имотът не е собственост на лицето, е нужно да се предостави копие на документа, удостоверяващ правното основание за ползването му.