Второ електронно табло на спирка е потрошено в Стара Загора
Второ електронно табло на спирка е потрошено в Стара Загора / Община Стара Загора

В кв. „Самара-3" е потрошено второ електронно табло от общо 119-те, монтирани на автобусните спирки в Стара Загора, в изпълнение на проекта за интегриран градски транспорт.

Това става по-малко от три месеца след поставянето на първото подобно съоръжение, предназначено да показва кога пристига следващото превозно средство от градския транспорт, чрез няколкоредов дисплей, с карта на градския транспорт и с отбелязано местоположение на спирката.

Първата вандалска проява стана на спирката на Медицинския факултет при Тракийски университет в средата на юни. Както и тогава, и сега специалистите са убедени, че е приложена голяма сила, за да бъде нарушена целостта на закаленото стъкло.

Таблата са специално изработени, за да са устойчиви на външни атмосферни и човешки влияния.

Информационната система по спирките в града е част от цялостния проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт за град Стара Загора", финансиран по ОП „Регионално развитие" и с обща стойност близо 28 млн. лв.

За пореден път кметът Живко Тодоров и ръководството на Община Стара Загора призовават старозагорци да опазват създаденото, да проявяват нетърпимост към подобни хулигански прояви и ако станат свидетели на подобни, да сигнализират на денонощния горещ телефон в общината - 0800 157 37, или на тел. 112.