/ netinfo
На 54 години почина учителят, човекът, който „изгаряше“ в работата си Кръстьо Кръстев. Преподавател по физическо възпитание в ОУ „Георги Кирков“ и в Математическата казанлъшка гимназия, дългогодишен треньор на Волейболен клуб "Казанлък".

С работата си Кръстьо Кръстев успя да изведе юношеските ни състави до участие на финали в държавните първенства и с принос за училищните отбори, спечелили през годините призови места за Община Казанлък от ученическите игри.

Сред възпитаниците на Кръстьо Кръстев бе и националът Веско Семерджиев с участие в мачовете на националните юношески гарнитури.

Прощаването с учителя и треньора Кръстьо Кръстев ще бъде в събота, 10 ноември, от 12:30 часа в храма „Успение Богородично“ в Казанлък.

В памет на починалия любим учител негови възпитаници организират волейболен мач в неделя, от 19.00 часа, в спортната зала „Багира“. Именно тук, в едни по-ранни години, Кръстев научи признателните момчетата на първите стъпки във волейбола.

И не само…Много от съставите при юношеските гарнитури, които преминаваха през ситата на държавните първенства, имаха възможността да се докоснат до голямата игра и висшата класа, благодарение на положените усилия в залата и огромния заряд за успех, зад който стояха треньор и клуб с десетилетна история.

Организатори на събитието в неделя са Димитър Милев и Александър Грудев.