Влагат повече от 1 млн лева за ремонт на улици и обекти
Влагат повече от 1 млн лева за ремонт на улици и обекти / netinfo
Близо 1 млн. 200 хиляди лева ще бъдат вложени в ремонт на 28 улици и обекти в община Казанлък.

Кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов съобщи, че започва мащабно асфалтиране на улици и реконструкции на обекти на територията на общината. Общо 28 са обектите, включени в тази дейност.

Работата по обектите ще започне на 14 юли в селата: Голямо Дряново, Копринка, Хаджи Димитрово, Овощник, Енина, Бузовград, Розово, Кънчево, Дунавци. От 21 юли започва реконструкцията на обекти и асфалтирането на улици основно на територията на град Казанлък. При някои пътни артерии като бул. “Ал. Батенберг” полагането на новата асфалтова настилка ще бъде предшествано от дейности, свързани с газификацията и ВиК инсталации.

Най-дълго ще продължи рехабилитацията на участъци от бул. "Ал. Батенберг" и "23 Пехотен Шипченски полк" в Казанлък - 15 дни, като за тази позиция е предвидена най-голямата сума- 240 000 лв. /с ДДС/. Следваща по размер на средства - 150 000 лева,  е реконструкцията на ул. "Орешака" в града на розите, след подмяна на водопровод от "ВиК" ЕООД и газификация от "Ситигаз България"ЕАД, а трета по този показател се нарежда реконструкцията на ул. "Опълченска" -  в участъка между ул. "Орешака" и "Добри Кехайов".