/ община Стара Загора
Три са номинациите за удостояване със званието Почетен гражданин на Стара Загора

Христо Стоичков е избран за почетен гражданин на Стара Загора

Първото предложение е за старозагорката  Десислава Стефанова, която е създател и ръководител на Лондонския български хор за народни песни, основател и ръководител на Швейцарския български хор в Цюрих, преподавател по народно пеене в Българското училище „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон, Великобритания.

Номинацията е направена от Инициативен комитет с председател Почетния гражданин на Стара Загора акад. Кирил Тодоров, Александър Марулев, Kрасимира Манчева и Росица Ранчева.

Второто предложение е за  Силвия Томова – художествен ръководител на Балетната трупа на Държавна опера Стара Загора. Предложението е направено от д-р Валентин Петров.

Третата кандидатура е за проф. д-р Иван Божков, дългогодишен преподавател, ректор и председател на Съвета на настоятелите на Тракийски университет. Автор на десетки научни издания и на стотици публикации.

Предложението е направено от  доц. д-р Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и проф. ИванСтанков – председател на Съвета на настоятелите на Тракийски университет.

Званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ се присъжда с решение на Общинския съвет и се връчва по време на общоградското честване на Празника на града – 5 октомври.