Христо Стоичков
Христо Стоичков / netinfo
Футболната легенда Христо Стоичков е новият почетен гражданин на Стара Загора. Приносът на Камата за организираното от него грандиозно футболно шоу, в което един срещу друг на стадион "Берое" се изправиха легендите от САЩ 1994-та срещу Дрийм тийма на Барселона, е основният мотив за номинацията. Предложението за нея е на кмета Живко Тодоров.
 
Официалното връчване на документа, който удостоверява званието, ще стане на 5 октомври, в рамките на честванията на Празника на града.
 
Решението-Христо Стоичков да бъде новият почетен гражданин на Стара Загора, бе взето с тайно гласуване на сесия на Общинския съвет на Стара Загора.Местните старейшини трябваше да избират измежду четирима кандидати-кинорежисьорът Магдалена Ралчева, изкуствоведът проф. д-р Марин Добрев, футболната легенда Христо Стоичков и именитият старозагорски математик Любомир Любенов.
 
През 2013 година  треньорът на Берое Петър Хубчев получи званието "Почетен гражданин на Стара Загора”. Тогава бронзовият медалист от САЩ'94 получи отличието от кмета на града Живко Тодоров, а церемонията съвпадна и с пристигането на Купата на Шампионската лига в Стара Загора.