Ветеринарно-медицинският факултет отбеляза 90-годишнината си
Ветеринарно-медицинският факултет отбеляза 90-годишнината си / Областна администрация

Областният управител Недялко Недялков присъства на откриването на двудневните тържества за отбелязване на 90-годишнината на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийски университет.

Залата на държавна опера Стара Загора бе пълна, а на сцената се настаниха официалните гости, сред които бе заместник-кметът по хуманитарни дейности Иванка Сотирова, председателят на общински съвет Стара Загора Емил Христов и изпълняващият длъжността ректор на Тракийския университет проф. двмн Иван Въшин.

Над 20 чуждестранни професори, доценти и представители на ветеринарномедицински образователни заведения уважиха паметното мероприятие. Гости от Чехия, Македония, Румъния, Сърбия, Гърция, Турция, Словакия поднесоха поздравителни адреси и подаръци на декана на ветеринарномедицинския факултет доц. двмн Михни Люцканов.

«Пожелавам Ви с все по-силен плам да разгаряте стремежа за непрекъснато изграждане на нови знания и умения, за развитие на потенциала на всеки студент и по този начин да предначертавате възможности за пълноценната им личностна и социална реализация!», гласи част от поздравителния адрес на областния управител Недялко Недялков.

В 14 часа ще бъде тържествено открита Музейна сбирка „Ветеринарното дело в България".

В 15 часа програмата ще продължи с откриване на международна научна конференция „90 години ВМФ и висше ветеринарномедицинско образование в България".