Август е музика
Август е музика / Община Стара Загора
„Нощта на изкуствата“ е вероятно най-мащабното културно събитие в Стара Загора.  В рамките на тази вечер,  за 5 –ти път се провежда и инициативата „Музика на живо“. Концепцията e проста  - да се свири качествена музика на живо, на разнообразни дестинации в града, като на всяко отделно място звучи различен стил музика. Идеята е хората тръгнали на културно пътешествие в града, сами да изберат своя концерт.
 
 „Нощта на изкуствата“ се провежда винаги в последния петък на месец септември, като тази година датата е 27-ми септември. Ето какво и къде ще се случва  в рамките на интересната музикална инициатива.
 

Музика на живо
Община Стара Загора


Клуб Drums участва в „Музика на живо“ още от първото издание през 2014-та. Тази година  пред  известното заведение  ще има цели два концерта на открито. Точно в 8ч. вечерта на сцената под звездите излиза Виктория Динкова – VICK. Певицата достигнала  финала на „Гласът на Бълагария“ (2018г.), ще представи  акустичния си проект заедно със старозагорския китарист Красимир Гешев. Oчакват ни силни авторски песни, както и специално аранжирани за проекта кавъри.
 
21:00 часа е началото на втория лайв пред Drums. Тогава пред публиката ще се появи една от най-търсените български групи в момента - Innerglow . Електронната поп/рок група  залага на авторска музика с множество алтърнатив и денс  елементи.  През  януари бандата издаде своя трети сингъл "Chained In Love" , който прекара общо пет седмици на първо място в класацията на БНР Топ 20.
 
LUCKY 99 или „Девятките“, както е известно заведението сред повечето старозагорци е  друго място, което е традиционен участник в „Музика на живо. Точно в 19:00 ч. , също на открито там  ще забият Неделина Колева – Неко(вокал) и Стефан Гайдаров – китара. Техният репертоар представлява интересен микс от съвременни поп песни и „вечнозелените“ мелодии от 60-те и 70-те. Ще чуем песни на съвременни изпълнители  като  Лейди Гага, Брадли Купър, Ед Шийран, Бруно Марс, Ейми Уайнхаус, Шаде, както и парчета на динозаврите Бийтълс, и Ролинг Стоунс. Почитателите на българската популярна музика, също ще намерят в концерта своето парченце музика.

PizzAmerica („Цар Калоян“ 50)  кани гостите си да чуят старозагорското дуо  Катя Петкова (вокал) и Павел Цонев(клавишни). Двамата стартират музикалната си програма точно в 20:00 часа. Те ще представят пред публиката своя концерт посветен на съвременната поп, соул  и Aр енд Би музика, като сред тези три стила ще се промъква и по някоя прекрасна джазова мелодия. Катя и Павел, които в живота са брат и сестра  ще ни посвирят парчета на Ед Шийран,  Сия, Алиша Кийс, Стиви Уондър, Джон Леджънд, Сам Смит, Трейси Чапман и много други световни изпълнители. За разлика от всички други концерти от Музика на живо, този ще се проведе не навън, а  вътре в уютната обстановка на PizzAmerica.

Бар Колобри на бирата(бул. Методий Кусев 1)  е следващото място, където ще има музика на живо. В най-бирения бар на града, или по-точно пред него, ни очаква акустична рок вечер с Даниел Стайков (китара и вокал). Дани е разпознаваем повече като член  на шуменската банда The Lefties, коитo натрупаха  сериозна популярност в последните 3 години, най-вече с успешното си представяне в музикалния формат по БНТ „Голямото рок междучасие“. В програмата на младия музикант влизат авторски  парчета и известни рок класики. Началото на гига е в 8 ч. вечерта.

От тази година Бар Хоризонт („Цар Симеон Велики „ 140)също се включва в „Музика на живо“. Там ще свирят Виктор Стамболов(китара и вокал)  и Иван Гърбачев(клавишни). Когато „рокът срещне джаза“ – жанрово така бихме могли да определим музиката, която двамата пловдивчани изпълняват. Те са подготвили силен репертоар от рок и поп песни класно аранжирани  в духа на джазовта музика. И тук правим уточнението, че концерта се провежда в двора на заведението, под открито небе, неговият старт е също в 8 вечерта.