/ netinfo
Жители на Ново село искат да бъде поставена указателна табела за пътя към местността „Богородична стъпка“, за да бъдат улеснени туристите, които я посещават за първи път. 
 
На горещия телефон на общината е сигнализирано и за горящи сухи треви в стопански двор в село Маджерито. Огънят бързо е локализиран и потушен.
 
Екип на общинското звено „Контрол и обществен ред“ е съставил констативен протокол с предписание за премахване на рекламна табела на магазин, прикрепена към дърво, в района на блок №40 на бул. „Св. Отец Паисий“. Сигнализирано е и за компрометирана детска катерушка на площадка между бул. '“Св. Патриарх Евтимий“ и ул. “Ген. Столетов“.
 
 Десетки са сигналите, които съобщават за шумни компании и слушане на музика на открито в паркове и междублокови пространства. Оплаквания са постъпили и за нарушаване на тишината в тъмната част на деня с музика от заведения в града.
 
След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, светофарна уредба, паркомати, както и автобусно информационно табло.  Обезопасени са шахти в града. Почистен е бил и районът около Стария чинар. Премахнати са изсъхнали и паднали клони по междуградската пътна мрежа.

Продължават сигналите за граждани, които берат липов цвят и чупят клони на дървета.
 
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 18 до 21 юни, са отчетени над 200 сигнала.