По повод Международния ден на театъра - 27 март актьорите от Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора разкриват магичния свят на поезията в градския транспорт.

Това съобщават от културната институция на на официалната фейсбук страница. В автобусите, обслужващи линии №13 и №20, пет от обичаните старозагорски театрали ще вдъхнат живот на редове, излезли изпод перото на български и световни автори.

Атрактивната презентация ще сътворят Христофор Недков, Елена Азалова, Мария Енева, Димитър Митев и Диана Найденова, уточниха от театъра. Част от репертоара на пътуващата поезия включва и драматизиран откъс от романа „Възвишение“ на Милен Русков.

По повод празника днес във фоайето на Културен център „Стара Загора“ ще бъде открита изложба с най-добрите творби от конкурса „Нарисувай ми театър“, запечатал в картина герои или моменти от спектакли на старозагорския театър „Гео Милев“. 

По същото време ще бъде открита и изложба „Сцени от миналото“, която ще извади архивите на театъра. Кулминацията на празничния ден ще бъде спектакълът „Иконите спят“, който представя последните месеци от живота на Гео Милев в неговото най-близко обкръжение - Мила Геомилева, Николай Хрелков, Христо Ясенов, Марко Марчевски, Георги Шейтанов, тази вечер на сцената на Културен център „Стара Загора“.
Павлина Дудева, БТА