/ netinfo
Националното турне „Вълшебствата на Зайн“ с мотото „Остани в България - промени България!“ гостува в Държавна опера- Стара Загора от 19.30 часа, на 16 октомври.

Уникалният магичен спектакъл с над 2 тона реквизит е подготвян повече от 7 години и в него Зайн обединява невиждани досега в България гигантски, шеметни илюзии и загадъчен ментализъм. В него той си партнира със своята неизменна асистентка Теди Русева-Тиара.

Държавна опера-Стара Загора гостува на сцената на Софийската опера и балет

В продължение на час и половина  зрителите ще видят над 30 илюзии, което поставя „Вълшебствата на Зайн“ начело на всички балкански илюзионни спектакли, като най-мащабният, правен досега от единствен илюзионист.

Младият магьосник въвежда публиката в свят, в който момичета плуват във въздуха, хора се разрязват на две и се възстановяват с щракването на пръсти, храсти разцъфват с рози само от повея на ветрило и ако се вслушате достатъчно силно ще можете да чуете мислите на човека до вас. Някои от номерата не са представяни досега в България, други се изпълняват само от трима илюзионисти в света.

спектакъл
netinfo


Турнето стартира от родния град на Зайн Бургас, премина при голям успех и пълна зала през Варна и Русе. След Стара Загора предстои спектакълът да гостува във Велико Търново, Хасково , Пловдив, Благоевград  и София, където на 4 декември е финалът. За деца цените на билетите са 10 и 12 лв., а за възрастни- 15 и 20 лв., като за Стара Загора могат да бъдат закупени от касата на операта.

Зад артистичния псевдоним Зайн се крие българският илюзионист и писател Йордан Янев, който повече от 15 години се занимава с илюзионно изкуство. Със своя спектакъл “Вълшебствата на Зайн” той е бил главна атракция в хотела с най-голямото казино в света- „Венийшън Макао“, където в продължение на 2 години и с повече от 2800 участия радва хора от цяла Азия и света.

Четири дебюта в "Дон Карлос"

Отличен е със званието „Артист на месеца“ на компанията „Сандз Макао“. Неговото шоу е радвало гостите на най-големия увеселителен парк „Виаланд“ в Истанбул повече от 6 месеца, както и публиката на цирк „Олимпиа Виаланд“ и гостите на хотел „Хилтън“ в Истанбул.

Отличаван е със „Златна статуетка“ на Интернационалния и магичен фестивал`2008 година, Трета награда категория Grand Illusion в Балканския магичен фестивал`2010 г. в Солун и Втора награда категория General Magic през 2011 г. в Белград.

Другата голяма любов на Зайн е писането и засега той е издал фентъзи роман, озаглавен провокативно  ”Целувката на Сатаната”. Закупилите ВИП билет за спектакъла ще го получат с автограф, като Зайн обещава да ги научи и на поне един фокус.