туроператори в Стара Загора
туроператори в Стара Загора / община Стара Загора
Имаме какво да предложим на туристите, а целта ни е да развием уикенд туризма, заяви зам.-кметът Милена Желева пред туроператори от цялата страна.
 
Те са в Стара Загора на опознавателен тридневен тур, по време на който ще се запознаят и посетят забележителностите на Града на липите, поетите и правите улици.
 
"За нас е много важно, особено по време на криза, да се обърнем към вътрешния пазар. Тази тенденция ще продължи и през следващите години. Намирайки се до Казанлък, Пловдив, Бургас, Велико Търново, нашият град е посещаван за един ден, но целта ни е туристите да остават и през уикендите, да нощуват в хотелските ни бази, затова се насочваме към това с всички културни, спортни събития и обществени дейности", посочи Желева и запозна туроператорите с най-важните културни и спортни събития, които се провеждат в Стара Загора.
 
Гостите бяха посрещнати в Държавна опера – Стара Загора, посетиха аула на Прабългарската школа за оцеляване „Бага тур“.
 
Подготвен е и Сити тур на града с панорама и фотопауза на Мемориал „Бранителите на Стара Загора“. Туроператорите ще посетят Античен форумен комплекс „Августа Траяна“, както и няколко от най- значимите обекти на Стара Загора с професионален екскурзовод: Музей „Неолитни жилища“, Регионален исторически музей, Късноантична мозайка в частен римски дом от IV век, Архитектурен комплекс „Музей на Религиите“.
 
Ще бъде предоставена възможност и за самостоятелно опознаване на града.
 
Инициативата е на Кондор груп, Експрес ООД и  Ню вилидж турс, с изключителната подкрепа на Община Стара Загора и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора.
 
Тридневният опознавателен тур за професионалисти е под мотото „Стара Загора-Център на Вселената“.