Трети  младежки фестивал на изкуствата Различният поглед
Трети младежки фестивал на изкуствата Различният поглед / DarikNews.bg, архив

От 17 до 19 септември на централните градски разкопки в Стара Загора, за трета поредна година, се провежда младежки фестивал „Различният поглед". Организатор на събитието е „Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед". Тази година фестивалът е фокусиран върху уличното изкуство, култура и музика.

Официалното откриване на фестивала е в събота от 12:00 часа. Но арт ателиетата ще бъдат отворени за посетители още в 10:00 сутринта. През деня в импровизираните ателиета младите творци ще обучават желаещите на разнообразни техники за направата на арт изделия.

Над 200 независими млади автори, творци и изпълнители ще участват във фестивала. За първи път тази година ще има и международно участие. Това са гостите от Унгария DJ Daniel D и групата The Silver Shine, които ще зарадват посетителите в съботния ден в „Индустриална зона". За любителите на електронна музика е организиран безплатен транспорт до мястото на събитието. Автобусите ще тръгват от централните градски разкопки. Входът за унгарските изпълнители е 7 лева.

Във фестивала „Различният поглед" ще се включи и клуб „Зараза" към Сдружение „Самаряни". Предвидени са два микробуса, в които всички желаещи ще могат да изследват анонимно своя ХИВ/СПИН статус, обясни помощник-координатор на Клуб „Зараза" към Сдружение „Самаряни" Мария Данева.

След 19:00 часа, под звуците на боса нова и етно джазизпълнители, ще бъдат пуснати във въздуха огнени фенери с послания.