Тайсъна отново на подсъдимата скамейка
Тайсъна отново на подсъдимата скамейка / netinfo

Състав на Окръжния съд в Стара Загора даде ход на делото срещу 27-годишния Николай Колев, известен още като Коко Тайсъна. Той е обвинен в незаконно притежание на наркотици и оръжие. Повече от 10 свидетели бяха призовани за съдебното заседание, което се води от тричленен състав на Старозагорския окръжен съд, председателстван от Тоньо Тонев, председател на Окръжния съд.

27-годишният Николай Колев е на подсъдимата скамейка по двете обвинения - по член 354, А, алинея 1 от Наказателния кодекс и по член 339, алинея 1 от НК, именно за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества и за незаконно притежаван пистолет.

Става дума за хероин, марихуана и амфетамини, на стойност близо 600 лева и за незаконен пистолет стар "Браунинг", испанско производство и патрони за него. Според балистичната експертиза пистолетът и патроните са били годни да поразяват живи цели. Пистолетът е бил употребяван и много добре поддържан, но експертът, изготвил балистичната експертиза заяви, че не може да даде отговор на въпроса кога последно е стреляно с оръжието.

Делото продължава и следобед с разпит на свидетелите. Тайсъна заяви, че ще даде обяснения пред съдебния състав на по-късен етап от съдебното производство. Към момента той не се признава за виновен.

Николай Колев е в Старозагорския затвор с наложена от съда мярка за неотклонение "задържане под стража".