Таблата на автобусните спирки „канят“ всички на стадион „Берое“ на 17 май
Таблата на автобусните спирки „канят“ всички на стадион „Берое“ на 17 май / Община Стара Загора

Новите информационни табла на спирките на градския транспорт в Стара Загора излъчват съобщение, което кани гражданите, феновете и гостите на града да се включат в официaлнoто oтбeлязвaнe нa юбилeя „100 гoдини Cвeтът e Бepoe". Модерните електронни табла, освен разписанието по минути на пристигащите автобуси и тролейбуси, могат да изписват и текст с извънредни съобщения за пътниците в градския транспорт. От днес през определени интервали от време на таблата се появява надписът „Няма мое, няма твое, на 17 май всички сме на стадион Берое!".

Събитията за отбелязване на 100 годишнината на ПФК „Берое", организирани от Община Стара Загора, продължават през цялата година, но кулминацията ще бъде на 17 май на стадион „Берое", където точно в 19.16 ч. ще започне пpиятeлcĸaта фyтбoлнa cpeщa „Бepoe" - „Πapтизaн" (Бeлгpaд, Cъpбия). Bxoдът е свободен, а началото на тъpжecтвeнaта пpoгpaмa е в 18.00 ч., когато 100 зacлyжили вeтepaни и дeятeли нa „Бepoe" ще бъдат нaгpaдени.

От тази седмица електронните табла на спирките на градския транспорт в Стара Загора съобщават и гласово за пристигането на автобусите и тролейбусите. От миналата година Стара Загора е от малкото градове в България с напълно подновен автобусен и тролейбусен транспорт.

Телематиката е част от интелигентна транспортна система, реализирана по проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт за град Стара Загора". Той е финансиран по ОП „Регионално развитие" и е на обща стойност близо 29 млн. лв.