Стартира Евроуик - 2010
Стартира Евроуик - 2010 / DarikNews.bg, Невена Божкилова

В Стара Загора бе открито 19-тото издание на Евроуик-2010. Тази година участват ученици и учители от 19 държави заедно с България. гостите от Европа са над 180 души. Домакин на събитието е Гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" - Стара Загора.

Тазгодишното издание ще премине под мотото „Европейски приказки под липите" в четири основни направления - проектна дейност, междукултурно общуване, спортни състезания, образователен и професионален обмен. Учениците на възраст от 16 до 18 години са настанени в семейства на свои връстници от местната гимназия.

Стартира Евроуик - 2010
netinfo
Стартът на Евроуик-2010 бе даден в Драматичен театър „Гео Милев" в Стара Загора с оригинален спектакъл, пресъздаващ легендата за Орфей и Евридика. Следобедните часове младите хора ще покажат в двора на училище „Ромен Ролан" традиционни ястия от своите страни в т.нар. „Европейски бюфет".

По случай откриването на Евроуик - 2010 председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати поздравителен адрес, с който насърчи участниците.

Тази година Евроуик се провеждат под патронажа на евродепутата и възпитаник на гимназията Илиана Иванова и на кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев.

Идеята за подобна проява се заражда още през 1992 година в Белгия по инициатива на белгийския учител Жан Пиер ван Вийнсберг.