/ Община Стара Загора
Общинският съвет в Стара Загора се събра на извънредно заседание за гласуване на две предложения, съобщиха от Общината.

Поради лични причини, избраната за ВриД кмет на село Дълбоки през месец юли, Марина Станчева освободи позицията и бе гласувано поста да заеме Катя Неделчева. Тя ще бъде назначена на 19 септември до провеждането на избори за кмет на старозагорското село на 23 октомври.

Откриха модерен покрит пазар в Стара Загора

С 35 гласа за бе подкрепено финансирането на неспециализирани паралелки с брой ученици под нормативно определения минимален брой в училищата в община Стара Загора за учебната 2022/2023 г.

От думите на ресорния зам.-кмет Иванка Сотирова стана ясно, че от над 10 години не е имало необходимост за подобно решение. Съветниците подкрепиха субсидирането на 2 бройки за 4-класници в училището в кв. „Самара“, както и 6 за първокласници в същото школо.

Община Стара Загора

Проблем с незапълнен изискуем минимум има и в Спортно училище „Тодор Каблешков“. Допълнителни средства ще бъдат насочени за 12 ученици. Средствата в общ размер от 8495 лева ще бъдат осигурени за сметка на резерва за нерегулярни разходи на Общината.

По време на заседанието стана ясно, че и двете училища ще обърнат внимание на популяризирането на възможностите, които дават образователните институции, за да отговарят паралелките на законовите разпоредби.