паметник Васил Левски в Стара Загора
паметник Васил Левски в Стара Загора / община Стара Загора
Младите хора от българските училища в страната и зад граница да вземат участие в проект за създаване на онлайн филм и песен  за Дякона.
 
Поводът е 148 години от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски, а предложението е на ИТВ „Аз мога, аз знам“, Държавната агенция за българите в чужбина и Международният фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“,
 
Младите таланти от театралната формация при Шесто основно училище „Свети Никола“ в Стара Загора изпратиха видеоматериали от свои пиеси, пресъздаващи житейските пътища и духовни борби на Левски. Част от пиесите са използвани при монтажа на филма.
 
Филмът „Изпитът“ е разказ за Левски, съчетан с откровено непринудена  дискусия между децата и младите хора за активната им гражданска позиция днес, спрямо неговите идеи. 
 
Инициативата даде възможност на младите хора да изразят своето отношение към делото на Апостола на свободата; стимулира се творческото мислене и изявата на младите хора, даде се възможност на учениците чрез средствата на информационните и комуникационните технологии да представят своята гледна точка за значението и актуалността на събитието в националната ни история; стимулира се изследователската дейност.